Ons Verhaal

Het verhaal achter Ohnana: een tent door festivalliefhebbers, voor festivalliefhebbers 
In 2016 zat ik op het Balaton Festival in Hongarije. Het was fantastisch. Na een lange dag reizen en feesten was ik uitgeput. Om 4 uur ’s nachts ging in mijn tentje in, en 4 uur later werd ik weer wakker, uitgedroogd en nog lang niet uitgerust. De zon vertoonde zich al enige tijd boven de horizon en verwarmde mijn tent al snel zo erg op dat het voelde alsof ik in een sauna zat.   

Ik kroop uit m’n tent en kreeg een spontane ingeving: ik pakte wat overgebleven aluminiumfolie dat over bleef na de barbecue van de voorgaande dag en wikkelde het om mijn tent, hopend dat het mijn slaapervaring enigszins verdraaglijk zou maken.

Dit werkte verbazingwekkend goed, de tent bleef aanzienlijk koeler en ik sliep ruim een uur langer dan voorheen. Op dit moment realiseerde ik mij dat dit “koele tent” concept iets is waar menig festivalganger op zit te wachten. Na het festival vertrok ik met he doel om voor eens en voor altijd te voorkomen dat festivalkampeerders niet langer uit hun tent meer gebrand worden.

Origin Photo Ohnana
Dit ben ik bij Balaton in 2016. Naarmate de dag vorderde pakten medekampeerders de folie van mijn tent en maakte er aluminium hoeden van! 

Na met een aantal vrienden het idee te hebben besproken sloegen we de handen ineen en begonnen we tentprototypes te ontwikkelen. Na bijna een jaar lang uittesten van verschillende modellen en materialen was de Ohnana geboren: de coolste tent for festivalgangers. In juni 2017 lanceerde we de tent op crowdfunding platform Kickstarter, waar we in een maand tijd bijna 500 tenten verkochten. 

In de nasleep van het festivalseizoen verschoof de focus naar manieren om de tent te verbeteren. Dit duurde langer dan verwacht, maar we hebben onlangs de twee nieuwe modellen (de Ohnana Rayve & de Ohnana Lunar) productieklaar gemaakt. Deze tenten zullen in juni op de markt komen.