Hoe het werkt

Hoe werkt het?

Het is de speciale aluminium laag op de buitentent die de Ohnana zo cool maakt. Deze laag weerkaatst tot wel 90% van de zonnestraling. Dit is voornamelijk waardevol door de reflectie van infrarood licht: het is deze frequentie van licht die jouw tent normaliter opwarmt tot onaangename temperaturen.

De zon is niet de enige boosdoener; bij het opwarmen van jouw tent speelt ook lichaamstemperatuur een rol. Door het gebruik van meerdere luchtschachten en een tentventilator proberen we de warmte die jij zelf genereert effectief af te voeren.

 

Hoeveel koeler is het precies?

Jouw Ohnana blijft aanzienlijk koeler dan een standaard tent: Bij een buitentemperatuur van 25 graden warmt een normale tent op tot 40 graden, terwijl een Ohnana Tent zo’n 28 graden blijft. Hieronder zie je metingen van een stereotype mooie zomerdag: de rode lijn, die de standaard tent representeert, gaat kort na zonsopgang snel omhoog. De groene lijn van de Ohnana blijft daarentegen in de buurt van de buitentemperatuur.

Hoe groot het verschil is tussen de Ohnana en andere tenten is afhankelijk van de buitentemperatuur. Zo wordt het verschil kleiner naarmate de temperatuur lager wordt, en is het verschil op zijn grootst bij extreem warm, zonnig weer. Kortom, de Ohnana is een daadwerkelijk coole tent.

 

Temperature measurements: the Ohnana stays up to 14 degrees Celsius Cooler!

Het is wellicht lastig is om bij deze metingen een goed beeld te scheppen. Zie het zo: normaal werkt jouw tent als een soort mini-sauna, waarbij de combinatie van zonnestralen en lichaamswarme de tent onaangenaam warm kunnen maken. De Ohnana Tent koelt niet actief, zoals een koelkast of vriezer, maar in plaats daarvan voorkomt de tent dat hij opwarmt. Hierdoor is jouw slaapervaring in de tent beter vergelijkbaar met buiten slapen in de schaduw dan met het slapen in een normale tent. 

 
Feature Description
Cooling Performance Up to 13°C / 25°F cooler than conventional tents at a 25°C / 77°F ambient temperature
Capacity 2-3 persons
Dimensions 210 x 210 x 130 cm / 83 x 83 x 52 in
Packed Size 65 x 22 x 22 / 26 x 11 x 11 in
Vestibule 40 cm / 16 inches of storage space in
Weight 3.6 kg / 8 lbs
Flysheet Aluminium-coated Polyester
Water Column 4500mm: resistant to long-lasting rainstorms
Inner Tent 190T Breathable Polyester
Floor Polyethelene Tub Floor
Poles Aluminium (2x)
Doors 1, including a separately zipped mesh corner
Airgaps 2
Storage Pockets 3